Cât costă somnul de veci al craiovenilor fără familie sau pauperi înmormântați de primărie

505
Fotografie cu rol ilustrativ

Primăria Craiova a înmormântat anul trecut 11 persoane care nu aveau aparținători sau erau oameni ai străzii (pauperi). De înhumare se ocupă Regia de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ. Cheltuielile pentru cele necesare ajung la câteva sute de lei pentru un defunct.

Trupurile neînsuflețite au fost depuse în Cimitirul Dorobănția, care aparține domeniului public și este administrat de RAADPFL Craiova.

Costul total achitat de autoritatea locală pentru înmormântarea unui pauper este de 1.248 lei, inclusiv T.V.A. Procedura efectivă de înhumare este efectuată de către RAADPFL Craiova prin intermediul Sectorului Administrare Cimitire și Construcții Funerare, aceste atribuții intrând în sarcina subscrisei, potrivit art.13 din HCL nr.364/2013 privind aprobarea Regulamentului de Funcționare a cimitirelor aflat sub autoritatea Consiliului local al Municipiului Craiova”, au precizat, pentru Știri Craiova, reprezentanții Regiei.

Serviciul de înhumare a persoanelor lipsite de orice posibilitate materială sau fară aparținători, executat de RAADPFL Craiova, include sicriul și o cruce de lemn, transportul funerar si prestația de înhumare efectivă.

 

ALEGEREA EDITORULUI