INCREDIBIL! Timp de 7 ani, o craioveancă a fost înșelată de o femeie ”deghizată” în bărbat că o ia de soție. Relația s-a ”consumat” doar prin email-uri

2076
Reclame

Timp de șapte ani, o femeie din Craiova a trăit o relație de amor electronic cu un presupus bărbat, care, chipurile, locuia în străinătate. Și-au făcut planuri împreună, iar pentru ele victima a plătit peste 240.000 de lei și 17.000 de euro.

Așa-zisul bărbat era, de fapt, o femeie, tot craioveancă, în vârstă de 38 de ani. Aceasta din urmă și-a creat o identitate fictivă și, începând cu 2016 și până în decembrie 2023, și-a clădit ”relația” cu victima, acum în vârstă de 58 de ani, prin intermediul poștei electronice. Mai precis, exclusiv prin schimburi de email-uri.

De-a lungul celor șapte ani, sub pretexte dintre cele mai variate, femeia-”bărbat” a obținut de la victimă peste 65.000 de euro, în peste 100 de tranșe.

Unul dintre cele mai complexe cazuri de înșelăciune bazată pe amor

Cum a reușit craioveanca să-și țină ascunsă identitatea pentru atâta timp, iar victima să o creadă, este, cu siguranță, nu doar un caz care trebuie studiat de anchetatori, ci și un studiu de caz.

Până și polițiștii au fost de-a dreptul uimiți de complexitatea speței, de modul de operare al suspectei, detaliile la care s-a gândit și variatele metode de a-și convinge victima să-i rămână alături atâția ani. Și să-i transfere bani. Spre exemplu, un motiv a fost planificarea unei călătorii în Statele Unite ale Americii.

Se pare că relația de dragoste a fost una bazată pe încredere totală, e drept unilateral dezvoltată. Până anul acesta, în ianuarie, când victima a mers la poliție și a depus o plângere.

Suspecta, percheziționată acasă și la serviciu

Ieri dimineață, craioveanca de 38 de ani s-a trezit cu poliția la serviciu, fiindcă, da, femeia avea și un job serios, pe lângă cel de ”bărbat”. Oamenii legii au descins și la locuințele acesteia, două la număr.

Activităţile au avut loc în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, ocazie cu care au fost ridicate mai multe mijloace de probă. În fapt, o femeie de 38 de ani, din municipiul Craiova, este bănuită că ar fi indus şi menţinut în eroare o femeie de 58 de ani, tot din municipiul Craiova, în scopul obţinerii de la aceasta de foloase patrimoniale injuste. În perioada noiembrie 2016-decembrie 2023, femeia de 38 de ani şi-ar fi creat o identitate fictivă, respectiv bărbat, cetăţean român stabilit în străinătate, iar, prin intermediul mesageriei electronice, a abordat-o pe persoana vătămată câştigându-i încrederea. Pe parcursul acestei perioade, femeia, folosindu-se de diverse pretexte, inclusiv promisiunea de căsătorie, ar fi determinat-o pe persoana vătămată să-i transfere diverse sume de bani, în total 242.000 de lei şi 17.000 de euro, aceasta efectuând 101 transferuri bancare”, au informat reprezentanții IPJ, în această dimineață.

Femeia a fost audiată, apoi reținută pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune (101 acte materiale). Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Craiova, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

ALEGEREA EDITORULUI