Protest AUR la sediile PSD din Craiova. Pesediștii i-au gonit: ”Nu primim bătăuși și violatori!”

810
Sursa foto: AUR Dolj

Proteste AUR la sediile PSD din Craiova. Membri și simpatizanți ai partidului Alianța pentru Unirea României (AUR) au protestat, miercuri după-amiaza, împotriva deciziei pe care coaliția PSD-PNL intenționează să o ia pentru comasarea alegerile locale cu cele europarlamentare.

Ținta reprezentanților AUR au fost sediile organizațiilor judeţene ale PSD și PNL. La Craiova, marșul s-a desfășurat pe străzile Obedeanu, Constantin Lecca, Iancu Jianu, Nicolae Titulescu, Unirii, A.I. Cuza, Panait Moșoiu, Lipscani, Unirii și Kogălniceanu, punctul final fiind în fața sediului ”oficial” al PSD Dolj.

Ei au scandat ”Vrem dreptate, nu comasate”, ”Vrem alegeri libere”, ”PSD și PNL aceeași mizerie”, ”Jos PSD” și ”Ciolacu, pui de dictator” și au purtat pancarte cu sloganuri precum: ”PSD și PNL pun democrația în pericol”, ”Marcel pentru noi e un pui de dictator”, ”2 mai 2023 Ciolacu: Nu vreau comasare, nu e constituțional”, ”Pas cu pas PSD și PNL reinstaurează dictatura” etc..

Viceprimarul Craiovei pus în funcție de PSD, la braț cu AUR

Protestatarilor AUR li s-a alăturat și viceprimarul Craiovei, Răzvan Diaconu, pus în funcție chiar de pesediștii Olguței Vasilescu. Diaconu era consilier PNL când s-a autopropus la funcție, fiind votat de consilierii din PSD și PER. El a mai fost văzut în compania liderului George Simion, zvonindu-se că ar putea fi propunerea acestuia pentru fotoliul de primar al Craiovei. O ecuație să-i spunem bizară, din care se poate deduce, cel puțin în momentul actual, că e un joc de culise pe care primărița îl știe și, probabil, îi convine.

Protest AUR DOLJ 7 gebruarie / Sursa foto: Facebook AUR Dolj

Când au ajuns la vechiul sediu PSD, considerat de AUR ”oficial”, auriștii au aprins lumânări vizavi de intrare, pe trotuar. Ringo Dămureanu, liderul doljean, a cerut un minut de reculegere în memoria democrației, despre care a afirmat că PSD și Ciolacu vor să o omoare. Aici, reprezentantul AUR a ținut o cuvântare despre motivul pentru care au ieșit în stradă, apreciind că PSD și Marcel Ciolacu încearcă să reducă opoziția la tăcere.

Protest AUR DOLJ 7 gebruarie / Sursa foto: Facebook AUR Dolj

Ar fi ales deliberat sediul vechi, pentru a dovedi ”maturitate și echilibru”

Luați de val, auriștii au și uitat că social-democrații au organizația la altă adresă și au băutut la uși închise. Când s-au dezmeticit și au găsit ușa corectă, nici măcar nu au reușit să ajungă la ea din cauza cordonului de social-democrați care le-au oferit acestora o lecție de organizare în caz de urgență. Așa că cei aproximativ 50 de membri AUR au fost nevoiți să facă un pic de cale întoarsă spre locuințele lor când au citit mesajele cu care i-au așteptat pesediștii miercuri după-amiază”, a relatat Oltenia TV.

Auriștii spun, însă, că au vrut special să-l picheteze pe cel din Kogălniceanu, lăsând să se înțeleagă că nu au vrut un contact direct cu social-democrați, dovedins, astfel, ”maturitate și echilibru”. În orice caz, în locația folosită în prezent, pesediștii i-au așteptat pregătiți cu o contraofensivă cum, cel puțin deocamdată, numai ei știu să facă.

Sediile operaționale ale acestora au fost păzite mai ceva în vreme de război, cu o desfășurare impresionantă de forțe de represiune polițienești și jandarmi, semn că PSD-iștii se tem de popor. Membrii AUR, dovedind maturitate și echilibru, nu s-au deplasat nici către actualul sediu de lucru al PSD Dolj, din cartierul craiovean Rovine, și nici măcar către cel, mult mai central, al europarlamentarului Claudiu Manda, soțul actualei primărițe a Craiovei, Olguța Vasilescu. Ei au mers la cel oficial din Kogălniceanu, vecin cu sediul PNL Dolj, chiar dacă în prezent imobilul se află în renovare”, se arată pe pagina de Facebook a AUR Dolj.
Pesediștii: Nu primim bătăuși și violatori!
Social democrații, între care au putut fi observate figuri cunoscute din județ și local, și-au ”apărat” sediul, ținându-i la distanță pe auriși, cu mesajele: ”Nu primim bătăuși”, ”Nu primim violatori”, ”Zero lege, doar violuri”.
Sursa foto: Oltenia TV
Sursa foto: Oltenia TV
Sursa foto: Oltenia TV

ALEGEREA EDITORULUI