Încurcă-i, drace! Șeful PNL Dolj, Ștefan Stoica, siluit de partid să se ia la trântă cu PSD-ul lui Claudiu Manda

1060
Ștefan Stoica, președinte PNL Dolj
Reclame

Încurcă-i, drace! Șeful PNL Dolj, Ștefan Stoica, siluit de partid să se ia la trântă cu PSD-ul lui Claudiu Manda

Președinții de filiale județene trebuie să candideze la alegerile locale, a decis Biroul Politic Național (BPN) al PNL la sfârșitul lunii ianuarie. Așa că toți liderii politici din țară trebuie să intre în competiția pentru fotoliile de președinte al consiliului județean sau la cel de primar al municipiul reședință de județ.

Ca să fie siguri că vor trage la căruța liberală, liderii de la centru au mai decis că în cazul candidaților care vor obține un scor politic sub scorul filialei județene, respectiv municipale li se va retrage sprijinul partidului pentru o eventuală candidatură la alegerile parlamentare.

Nu în ultimul rând, conducerile filialelor județene care se vor poziționa pe ultimele 10 locuri în clasamentul rezultatelor la alegerile europarlamentare din 2024 (media dintre procent și numărul de voturi) vor fi dizolvate.

Decizia BPN a PNL, aparent dureroasă la Dolj

La alegerile anterioare, conducerea PNL Dolj nu și-a asumat lupta directă la locale, nici pentru Consiliul Județean, nici pentru Primăria Craiova, fiind aruncați în luptă profesorii Alexandru Gîdăr la județ și Nicolae Giugea la Craiova.

Ștefan Stoica a deschis lista candidaților la Camera Deputaţilor, în vreme ce ”locomotiva” pentru Senat a fost Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal. După fraternizarea cu PSD la nivel național cele două partide și-au împărțit căprăriile.

În orice caz, așa-zisa siluire a liderului de la Dolj să se dueleze cu PSD-ul lui Claudiu Manda, respectiv cu președintele în funcție al CJ Dolj, Cosmin Vasile, deja anunțat pentru un nou mandat în fruntea administrației județene, nu e vreun capăt de hotar.

Lupta cu șefa PSD Craiova, Lia Olguța Vasilescu, nici nu o luăm în calcul, fiindcă ar însemna din capul locului Stoica ar trebui să-și ia la revedere de la lista parlamentarelor.

În partea asta a locului, deși s-a vrut ”derby”, competiția a fost mereu considerată blat, indiferent în ce formulă s-a angajat echipa galbenă să intre în joc.

Cu diferența că, de data asta, pe masă au fost puse și niște cartonașe roșii, semn că ar urma să fie folosite în caz că liberalii ar încerca (prea pe față) să-și dea cu stângu-n dreptul ajunși în fața porții adverse.

Rămâne de văzut care va fi strategia de joc local și național, pentru că politica românească e într-o fază în care nici dracu’ n-o mai înțelege.

P.S.: Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere cu privire la decizia luată pe 31.01.2024 de Biroul Politic Național.

ALEGEREA EDITORULUI