După ce a adus zăpadă la comandă, un primar a vopsit toți stâlpii de curent în tricolor

963
Sursa foto: Facebook

După ce a adus zăpadă la comandă în comună, un primar a vopsit stâlpii de curent în tricolor.

E luna iubirii și a declarațiilor de dragoste. Edilul unei comune din Dolj vrea să-și arate atașamentul față de culorile patriei, așa că a decis ca toți stâlpii care susțin rețeaua de electricitate să fie colorați cu roșu, galben și albastru. Și nu numai.

Luați de val, cei care pun în aplicare proiectul de înfrumusețare, vopsesc tot ce găsesc în cale.

Administrația a numit operațiunea ”curățenie de primăvară”

Reprezentanții administrației au lăsat doar imaginile să vorbească. Niciun cuvânt despre stâlpii vopsiți. Pe principiul, patriotismul e în suflet și pe stâlpi, nu în cuvinte.

Dacă tot am avut parte de vreme frumoasă în ultimele zile, am început deja curățenia de primăvară! Vă rugăm și pe dumneavoastră să văruiți pomii pentru un aspect plăcut şi să curățați șanțurile pentru a putea preveni eventuale inundații în cazul unui anotimp ploios. În felul acesta vom avea o comună curată si îngrijită”, a anunțat Primăria Coșoveni pe pagina de Facebook.

Aprecierile n-au întârziat să apară: ”Bravo Primăriei!…ideea cu tricolorul: genială, super!”, ”Primar gospodar” s-a comentat la postare.

Aprindeți lumina, câinii ne mănâncă

Alți cetățeni au avut, însă, mai multe observații de făcut: ”Dacă tot i-ați vopsit ați putea să lăsați iluminatul aprins pana la 7 ca mai sunt persoane care pleacă mai devreme de acasă și ne mănâncă câini”. ”Ce facem cu întreruperile de curent”, a scris un altul, iar o altă persoană a întrebat de ce asistații social nu curăță șantuțile.

Bucurie, pe hârtie…

Înainte de sărbătorile de iarnă, administrația locală, se sorginte liberală, a adus, în premieră, în localitate, un tun pentru zăpadă artificială. Din păcate, pentru copii, bucuria nu a fost prea mare, fiindcă în loc de derdeluș s-a format o fleașcă de noroi. Bașca faptului că în zonă nu era nici măcar o pantă.

Tot în premieră, cu un an înainte, primarul Virgil Grigore a promovat ideea unui consilier local, după cum a declarat, să aprobe închirierea unui patinoar. Cheltuielile, circa 20.000 de euro, au fost suportate de primăriei. Taxa de acces a fost de 15 lei de adult, respectiv 10 lei de copil pentru o oră. Cererea nu a fost prea mare. În orice caz, taxa se regăsește și anul acesta, semn că în comună s-ar putea patina în continuare.

Nicio taxă fixă nu rămâne mică

Coșoveniul se mai poate lăuda cu o particularitate. La sfârșitul anului trecut, aleșii au votat creșterea taxei pentru emiterea cărții de identitate de la 7, la 8 lei. Asta în condițiile în care ea este stabilită unitar la nivel național. La o săptămână după ce au trecut sărbătorile, consiliul și-a dat seama de gafă și a revenit asupra valorii.

Trebuie să spunem, însă, că ideea tricolorului pe stâlpi la Coșoveni nu a mai fost aplicată în premieră.

Un alt primar din Dolj a mai făcut asta în 2017 

La Rast, edilul a dat comandă ca stâlpii şi podurile din comună să fie vopsiţi în roşu, galben şi albastru. Cetățenii s-au arătat foarte încântați.

Reprezentanţii CEZ spun, însă, că ideea autorităţilor nu este una tocmai bună, pentru că pot acoperi semnele care avertizează populația de vreun pericol.

Captură video: TVR Craiova

ALEGEREA EDITORULUI