Secția de Pediatrie de la Parc va intra în reabilitare. CJ Dolj a scos la licitație lucrările de circa 7 milioane euro

923
Corpul 4, care găzduiește Secția de Pediatrie a Sp. Filantropia și Centrul Maternal ”Sf. Ecaterina” al DGASPC Dolj, vizat de lucrările de 6,9 milioane de euro.

Secția de Pediatrie a Spitalului ”Filantropia”, situată lângă Parcul ”Romanescu” va intra în reabilitare. Consiliul Județean (CJ) Dolj, proprietarul clădirii, a scos la licitație lucrările de consolidare și modernizare, cu bani obținuți pe PNRR. 

Imobilul, situat pe Str. Corneliu Coposu nr. 107, a fost edificat între 1950-1970 și e în proprietatea județului Dolj. Consiliul județean deține aici un teren de aproape 15.000 mp și 8 corpuri de clădire, între care și cel al Colegiul Medicilor, Centrului de recuperare și reabilitare ”Vis de copil” și Casei de tip familial ”Irina” (DGASPC Dolj).

Sursa foto: Gds

În clădirea (Corpul 4) care adăpostește, de foarte mulți ani, Pediatria de la ”Filantropia”, se află și Centrul Maternal „Sf. Ecaterina”. Corpul 4 din ansamblul de clădiri a fost considerat prioritar pentru efectuarea de lucrări, în vederea creșterii rezistenței și stabilității construcției și scăderea emisiilor de carbon.

Sursa foto: Craiova Forum

Până în prezent, clădirea Pediatriei a avut parte doar de lucrări de igienizare și reparații curente, fără intervenții constructive, arhitecturale sau structurale majore. (…) Se impune implementarea măsurilor de consolidare, modernizare și eficientizare energetică a clădirii (…)”, a arătat autoritatea județeană.

Într-adevăr, Pediatria a mai fost îngrijită cu bani de la Primăria Craiova, în primul mandat al actualului edil, însă lucrările nu au rezistat prea mult. (Detalii AICI)

Sursa foto: Craiova Forum

Clădirea este S+P+2E, are o suprafață construită de 1.740 mp și desfășurată de 5.602 mp. În trei dintre tronsoane, riscul seismic este de gradul II, iar într-unul este I. După lucrări specifice de diminuare a riscului de afectare/prăbușire la cutremur, gradul seismic va fi IV.

În mare, lucrările vizate sunt de consolidare și anvelopare a clădirii, reabilitarea sistemului de încălzire şi distribuție a reţelei de apă caldă, modernizarea sistemului de iluminat, inclusiv prin montarea de panouri fotovoltaice.

Execuția tuturor lucrărilor, conform proiectului tehnic, a fost estimată la 34.525.548 lei, fără TVA, respectiv 6,9 milioane de euro. Anunțul de participare a fost publicat astăzi, 13 februarie în SEAP. Termenul de depunere a ofertelor este 22 martie. Criteriul de atribuire este cel obișnuit: cel mai bun raport calitate – preț.

Cum și unde se va desfășura activitatea Secției de Pediatrie în timpul lucrărilor

Deocamdată, nu se știe care va fi planul de ”atac” al clădirii. Adică, fie constructorul va lucra pe aripi (2 aparțin Pediatriei și ambulatoriului, unul Centrului ”Sf. Ecaterina”), cu restrângerea activității clinicii de pediatrie, fie activitatea va fi mutată într-o altă clădire din oraș. Una luată în calcul este fostul sediu DNA, unde Filantropia a mai avut mutată activitatea ambulatoriului.

În orice caz, conducerea CJ Dolj spune că ar vrea ca lucrările să fie gata într-un an și jumătate, maximum doi, atât cât este și termenul de finalizare.

ALEGEREA EDITORULUI