Ministrul Familiei a venit la Craiova cu îmbrăcăminte și cazarmament din rezervele statului pentru copiii instituționalizați

506

Ministrul Familiei a venit la Craiova cu îmbrăcăminte și cazarmament din rezervele statului pentru copiii instituționalizați.

Mai multe articole de îmbrăcăminte, corturi, paturi și cazarmament din rezerva statului au ajuns la DGASPC Dolj pentru copiii instituționalizați. Guvernul a hotărât în ianuarie ca ele să fie acordate ca ajutoare umanitare interne.

Cum Doljul a fost primul județ beneficiar, ministrul Familiei, Natalia Intotero, a venit personal la Craiova cu ajutoarele. Ele vor ajunge la centrele de tip rezidențial.

 

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, DGASPC este cea mai mare instituție din subordinea administrației județene, ca adresabilitate și buget alocat.

”Anul trecut, în urma deplasărilor din teritoriu la aceste centre, am constat nevoia de mai mult. Consiliile județene și autoritățile locale fac eforturi mari, însă orice sprijin în plus este binevenit. Am identificat această posibilitate legală, am făcut solicitări tuturor DGASPC-urilor din țară, ne-au furnizat date, necesar și am hotărât împreună să promovăm această hotărâre de guvern.

Este primul județ și primul municipiu reședință de județ în care venim. Ne propunem ca în următoarele două luni să ajungem peste tot în țară. Copiii instituționalizați ai statului român sunt o prioritate și vrem să le oferim tot sprijinul”, a spus ministrul Familiei, Natalia Intotero, azi, la Craiova.

Olguța Vasilescu a mulțumit pentru ajutorul acordat în Craiovița

Prezent la primirea materialelor, primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, le-a mulțumit în primul rând reprezentanților Administrației Nationale a Rezervelor de Stat care s-au implicat în ajutorarea zecilor de familii care locuiau în mansardele mistuite de flăcări în cartierul Craiovița Nouă.

Aș vrea să le mulțumesc pentru că au înțeles anul trecută să ajute în cazul incendiului din Craiovița, pentru că ne-a ajutat foarte mult. Dumnealor ne-au trimis mai multe materiale de construcții. (…) Sper ca și în perioada următoare domnii de la Rezervele statului să mai găsească și altceva prin depozite, pentru că nevoile sigur sunt foarte multe, mai ales pentru centrele de copii, pentru centrele de plasament”, a spus edilul Craiovei.

Produsele destinate copiilor îngrijiți în centrele DGASPC sunt 5 corturi și 177 saci de dormit, pe care îi vor putea folosi în excursii, 177 de paturi și tot atâtea saltele și perne, 354 pături și tot atâtea cearșafuri și fețe de pernă. Articolele de îmbrăcăminte sunt 120 de treninguri și 120 de tricorui

Echipamentele și cazarmamentul ne prin foarte bine. Practic, e pentru prima dată când vom avea rezerve consistente pentru înlocuirea lor pentru copiii din serviciile rezidențiale de la nivelul județului nostru. Se va întâmpla asta în toată țara și e de apreciat efortul Guvernului de a identifica această soluție și a ne ajuta cu dotările acestea suplimentare”, a spus și Florin Stancu, directorul DGASPC Dolj.

ALEGEREA EDITORULUI