Scandalagii din Clubul Buddha, puși sub control judiciar

763
Bătaia începută în local a continuat în stradă

Scandalagii din Clubul Buddha puși sub control judiciar. Instanța a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, până la data de 08.04.2024 inclusiv, pentru patru inculpați din dosarul bătăii din Clubul Buddha.

Tribunalul Dolj a admis contestațiile formulate de contestatorii Ghunaimat Sadi, Bakri Laith, Nuţă Marius Daniel şi Stănescu Marius Petrişor împotriva încheierii din 29.01.2024 pronunțată de judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Craiova în dosarul nr. 31107/215/2023/a1.9.

Reamintim că pe 16 septembrie 2023, un agent de penitenciar și un alt bărbat au fost bătuți într-un club de manele, în urma unui conflict spontan care ar fi pornit de la dedicații. Polițistul s-ar fi dus la cântăreț și i-ar fi luat microfonul, moment în care un grup de clienți aflat în local, pentru care se cânta în mod special, a sărit la bătaie. Între ei, Iulian Florin Siclitaru, eliberat în 2017 din închisoare, după ce a ispășit o treime dintr-o pedeapsă de șase ani pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, dar și fiul celebrului afacerist ”Bacriz”, Bakri Laith.

După bătaia începută în club și continuată afară, pe stradă, cei doi bărbați au suferit mai multe politraumatisme. Polițistul – ceva mai ușoare, respectiv un traumatism facial acut şi contuzii toracice, în vreme ce prietenul lui s-a ales cu traumatism cranio-cerebral acut, fractură de mandibulă, traumatism toraco-abdominal și multiple fracturi costale.

***

În timpul cât se află sub control judiciar, inculpații sunt liberi, dar au o serie de obligații: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemați; să anunțe dacă își schimbă locuința; să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; să nu frecventeze baruri, restaurante sau alte locuri special amenajate pentru distracţie şi agrement; să nu se apropie de persoanele vătămate Didu Ioan Ştefăniţă şi Corovie Ionuţ Lucian, de ceilalți inculpaţi (Siclitaru Iulian Florin, Olteanu George Costinel, Pîrvan Alexandru Ionuţ, Bakri Laith, Stănescu Marius Petrişor, Nuţă Marius Daniel, Olaru (fost Ciulea) Ştefan Radu), de martori şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Totodată, inculpaților li se atrage atenţia că, în cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar, încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care le revin sau există suspiciunea rezonabilă că săvârșesc cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lor, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, la cererea procurorului ori din oficiu, poate dispune înlocuirea acestei măsuri cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege.

ALEGEREA EDITORULUI