Militar la o unitate din Craiova, împreună cu alt bărbat, prins cu 320 kg de cupru furat de la CEO Turceni

1233
Sursa foto: IPJ Gorj
Reclame

Militar la o unitate din Craiova, împreună cu alt bărbat, prins cu 320 kg de cupru furat de la CEO Turceni. Valoarea prejudiciului a fost estimat la circa 1,2 milioane de lei.

Doi bărbați, între care un militar, au fost prinși, sâmbătă, 24 februarie, pe DN 66, în Brănești, județul Gorj, în timp ce transportau mai mulți conductori tip tijă, din cupru, având o greutate de 320 kg.

Cei doi au spus că au găsit cuprul în Jiu, când s-au dus la pescuit. Însă, potrivit poliției, materialele proveneau de la Electrocentrala Turceni.

Cazul a fost preluat de un procuror al Parchetulului Militar Timișoara întrucât unul dintre cei doi este angajat al unei unități militare din Craiova. Tribunalul Dolj a dispus reținerea lor și, ulterior, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

La data de 24 februarie, polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat în flagrant delict un bărbat de 35 de ani, din comuna Plopșoru și un altul de 38 de ani, din comuna Brănești, în timp ce transportau, pe DN 66 Brănești, cu un autoturism, cantitatea de 320 kg de cupru, respectiv conductori tip tijă, din transformatoare electrice de mare putere, ce provin din incinta unui complex energetic, sucursala Electrocentralei din Turceni”, a transmis IPJ Gorj.

ALEGEREA EDITORULUI