UPDATE / Explozie la un bloc din Craiova. Etajul s-a prăbușit parțial

854
Foto: ISU Dolj

Explozie, fără incendiu, la un bloc din Craiova. Etajul s-a prăbușit parțial, o femeie fiind găsită fără suflare sub dărâmături.

Plan Roșu de intervenție la Craiova, în urma unei explozii care a avut loc, în această seară, într-un bloc P+1 situat în Cartierul Brestei, se pare, din cauza unei butelii. Potrivit pompierilor, o parte a etajului s-a prăbușit.

Din informațiile primite la acest moment, în urma deflagrației 3 persoane sunt afectate, dintre care una este inconștientă.

La o persoană de sex feminin, extrasă de sub dărâmături, a fost declarat decesul. Alte două persoane au fost transportate la spital”, au anunțat ulterior pompierii.

Potrivit vecinilor, explozia a avut loc într-un apartament în care se afla o persoană, care e la spital. Însă mult mai afectată a fost o altă locuință, în care se aflau o mamă și o fiică, una dintre ele fiind cea care și-a pierdut viața.

Foto: ISU Dolj

Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. Forțe alocate sunt 1 autospecială de stingere, 2 autospeciale de descarcerare, 1 container multirisc, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 unitate de terapie intensivă mobilă, 3 ambulanțe SMURD și 2 ambulanțe aparținând SAJ”, transmit reprezentanții ISU Dolj. Misiunea este în dinamică.

UPDATE: 23:05.

Potrivit conducerii ISU Dolj, Bogdan Vlăduțoiu, explozia a afectat și structura de rezistență a imobilului, motiv pentru care oamenii nu mai pot reveni în clădire. Cei care au nevoie de medicamentele sau dispozitivele medicale rămase în apartamente sunt ajutați de pompieri să le recupereze, acolo unde e posibil.

La fața locului au venit prefectul de Dolj, ambii viceprimari ai Craiovei și directorul Direcției de Asistență Socială Craiova. Un autobuz a fost pus la dispoziția locatarilor pentru a fi transportați către adăposturi puse la dispoziție de municipalitate pentru noaptea aceasta și, cel mai probabil, și pentru următoarele, întrucât operațiunea de degajare va fi una de durată. Ulterior, Inspectoratul de Stat în Construcții va trebui să evalueze toată structura clădirii.

Sursa foto: Captură video Oltenia TV

ALEGEREA EDITORULUI