O victimă a exploziei, cu arsuri pe 20% din corp, cea de-a doua a ieșit din spital

560

Una dintre cele două victime ale exploziei care a avut loc, miercuri seara, într-un bloc din Cartierul Brestei, este internată în ATI, pentru chirurgie plastică.

Potrivit medicilor Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova, pacienta prezintă arsuri pe aproximativ 20% din suprafața corpului, la nivelul feței, membrelor superioare și toracelui.

Pacienta, în vârstă de 41 de ani, cu arsuri pe 20% din suprafața corporală, gradul 1 și 2, membre inferioare, torace și față, fără arsuri ale căilor aeriene superioare, este conștientă, cooperantă, stabilă. Pacienta se găsește în terapie intensivă, în vederea monitorizării”, au precizat, pentru Știri Craiova, reprezentanții SCJU Craiova.

O a doua victimă a fost policontuzionată în urma deflagrației, transportată, tratată și investigată medical în Unitatea Primiri Urgențe, fără a necesita intrnarea. ”Va primi suport psihologic. Asistentul social se va ocupa de caz”, a comunicat purtătorul de cuvânt al SCJU Craiova, Cristina Geormăneanu.

Azi, pacienta a fost eliberată din spital.

Reamintim că, în urma exploziei, o femeie a fost prinsă sub dărâmături și găsită inconștientă de echipajele de intervenție. Ulterior, a fost declarat decesul acesteia. O altă persoană a primit îngrijiri medicale după ce a făcut un atac de panică, iar alte două persoane – cele menționate mai sus – au ajuns la spital.

Autoritățile degajează resturile produse în urma deflagrației, iar accesul în imobil este interzis pentru evaluarea structurii de rezistență a clădirii.

”Presupunem că a fost o acumulare de gaze și s-a produs o explozie neurmată de incendiu. Cercetările sunt în curs de desfășurare, implicându-se toate organele abilitate”, precizează reprezentanții ISU Dolj.

Citește și:

UPDATE / Explozie la un bloc din Craiova. Etajul s-a prăbușit parțial

ALEGEREA EDITORULUI