”Ceremonie de spargere a solului”, la Spitalul Regional Craiova. Și noi ne spargem. De râs!

741

Presa, invitată la ”Ceremonia de spargere a solului”, la Spitalul Regional Craiova. Și noi ne spargem. De râs!

Ministerul Sănătății, prin Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, la randul ei printr-o firmă de marketing, a anunțat, astăzi, că la finele săptămânii lucrătoare viitoare vor fi demarate lucrările la Spitalul Regional de Urgență Craiova.

Pentru a marca oficial startul lucrărilor, cu primele lopeți de pământ, va fi organizează o ”ceremonie” la care, cel mai probabil, vor fi prezente oficialități de la cel mai mare, la cel mai mic rang. Așa ceva nu se ratează! Mai ales în prag de alegeri. În fine.

Ocazie cu care, firma care a obținut contractul pentru promovarea proiectului, a dus la un alt nivel lingvistic simpla acțiune de a da, popular, la cazma. Ea a transmis, cu emfază, către mass-media, invitația de a participa la ”Ceremonia de spargere a solului pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova”.

Cu alte cuvinte, pe înțelesul tuturor, să vedem cum sapă groapa pentru piatra de temelie a spitalului.

Să reamintim și despre un alt eveniment care a avut loc anul trecut, la fel de ”pretențios”, organizat pentru prezentarea… machetei SRU Craiova.

Spitalul Regional Craiova, disponibil doar pe hârtie, acum și-n varianta machetă și animație 3D

În altă ordine de idei, conform arenaconstruct.ro, este vorba despre lucrări care au prevăzut demolarea clădirii existente și devierea/relocarea/dezafectarea rețelelor aflate pe amplasament, urmate de excavații generale (săpături brute), inclusiv nivelare, umpluturi și protecția versanților, împrejmuire permanentă și temporară și organizarea de șantier.

Potrivit sursei menționate, contractul prevede și foraje de adâncime de explorare-exploatare, întreținerea lucrărilor și asigurarea securității incintei pe perioada de tranziție la etapa 2 și supraveghere arheologică pe durata excavațiilor. Lucrările vor fi executate pe durata a patru luni.

Valoarea acestui contract este estimată la 59,47 milioane de lei fără TVA, iar finanțarea va fi efectuată prin Programul Sănătate 2021 – 2027.

Contractul pentru aceste prime lucrări a fost semnat cu asocierea Synergy Construct (lider), Dramirom Trade.

ALEGEREA EDITORULUI