Constantin Popeci, dat în judecată pentru vânzarea fabricii Popeci Utilaj Greu. Rușii vor uzina din Craiova

852
Constantin Popeci /Sursa foto: Forbes.ro

Grupul Grampet, cel mai mare operator privat feroviar din Româ­nia, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, intenționează să achiziționeze Popeci Utilaj Greu și a parafat cu acționarul fabricii, Constantin Popeci, promisiunea de vânzare-cumpărare.

Între timp, investitori din Rusia și Moldova, care, potrivit Gândul, au lucrat în conducerea companiei-mamut Transmasholding din Rusia, s-au arătat și ei interesași de preluarea fabricii, făcându-i lui Constantin Popeci o ofertă mai avantajoasă.

În consecință, Grampet a acționat în instanță societatea și pe Constantin Popeci pentru respectarea antecontractului. Dosarul a fost întregistrat pe 29 martie 2024, pe rolul Tribunalului Dolj, având ca obiect: hotărare care să ţină loc actului de vânzare-cumpărare.

Astăzi, Grampet a anunțat că l-a demis pe vicepreședintele Grupului, Călin Grațian, cu efect imediat, motivând, potrivit Economedia.ro, că acesta ”s-a asociat cu atragerea unor investitori ruși din cadrul companiei Transmasholding în discuțiile privind achiziția societății Popeci Utilaj Greu, „creând astfel concurență neloială””.

Citește mai mult despre asta în Economedia.

Despre intenția rușilor de a prelua ei POPECI Utila Greu S.A. citiți articolul integral în Gândul.

ALEGEREA EDITORULUI