(EXCLUSIV) Poza de milioane a Olguței Vasilescu! Cât a costat să vină Enrique Iglesias la Festivalul Intencity din Craiova

932

Dai un ban, dar stai în față. Poza primarului Olguța Vasilescu cu starul mondial a fost de milioane. Am aflat cât a costat prezența lui Enrique Iglesias la Craiova.

”A fost excepțional!”, a spus Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, despre prestația artistului latin Enrique Iglesias la ediție de anul trecut a Festivalului Intencity. Primărița nu doar l-a aplaudat la scenă deschisă, ci a avut și ocazia să socializeze cu faimosul cântăreț, cu care s-a și fotografiat.

Remarcabil a fost, însă, și onorariul pe care Opera Română Craiova (ORC), organizatorul evenimentului, l-a achitat pentru a-l aduce la Craiova pe faimosul cântăreț. Cea mai mare parte a cheltuielilor a fost susținută, ca și la prima ediție, din bugetul orașului. Mai mult de un sfert din subvenția acordată de primăria Craiova festivalului a ajuns la Enrique.

Sursa foto: Facebook/Ioana Vasile

Opinia publică nu a fost informată niciodată despre chletuielile cu artiștii, organizatorul motivând că sunt confidențiale, iar contractele se semnează cu impresarii lor, care aduc, de regulă, mai mulți artiști odată.

Chiar discutam cu cineva care nu acceptă decât DJ și, după ce a văzut show-ul cu Enrique Iglesias, mi-a spus: înțeleg de ce v-ați bătut doi ani ca să-l aduceți, pentru că, într-adevăr, face show și a făcut un show de excepție. Eu zic că a fost extraordinar, a fost un show excepțional”, a declarat Olguța Vasilescu la finalul festivalului.

Însă, pe cât a fost de apreciat, pe atât de mult a costat: circa 7.500.000 lei, adică 1,5 milioane de euro, conform informațiilor obținute de Știri Craiova, confirmate de conducerea ORC. Fabuloasa sumă a inclus și costurile de transport cu avion privat, cazarea sa și a staff-ului și alte cheltuieli.

Ca idee, ambele scene montate anul trecut, cu tot cu lumini, sonorizare ect. au costat mai puțin decât Enrique, respectiv circa 1,2 milioane de euro.

Ediția 2023 a Festivalului IntenCity a costat în total circa 5,6 milioane de euro, din care suma de aproximativ  4,3 milioane de euro a fost finanțare de la Primăria Municipiului Craiova.

Pentru 2024, Olguța Vasilescu anunța anul trecut că se negocia ”deja cu nr. 1 mondial”. Deocamdată, nu se știe care va fi acela. Cât despre finanțare, municipalitatea continuă să susțină din bugetul propriu organizarea lui.

Citește și:

Olguța Vasilescu, la final de festival: ”Muzica veche nu s-a mai vândut. Negociem deja cu nr. 1 mondial. Enrique a fost excepțional”

ALEGEREA EDITORULUI