Punctul de vânzare și sacrificare a mieilor se deschide peste o săptămână în Piața Chiriac

378
Sursa foto: Jurnalul Olteniei
Reclame

Punctul de vânzare şi tăiere a mieilor din Piaţa Chiriac urmează să-şi desfăşoare activitatea începând de luni, 29 aprilie, şi până sâmbătă, 4 mai 2024, inclusiv, între orele 8-17, au anunțat, astăzi, reprezentanții SC Piețe și Târguri Craiova.

Conform sursei menționate, Societatea a făcut deja demersurile legale pentru obţinerea aprobărilor și autorizațiilor necesare, în paralel fiind demarate pregătirile pentru amenajarea punctului de sacrificare.

Către primăriile din Dolj, dar şi din judeţele limitrofe, au fost trimise adrese pentru a-i încunoştinţa pe crescătorii de animale că îşi pot vinde mieii sau iezii în Piaţa Chiriac din Craiova.

Potrivit normativelor europene, sacrificarea animalelor – inclusiv a mieilor şi iezilor de Paşte – se poate realiza numai în abatoare specializate, autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare.
Punctul de sacrificare din Piața Chiriac funcţionează pe aceleaşi principii ca un abator. Va dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, fiind prevăzut cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor. Sacrificarea se va face doar de măcelari autorizaţi, cu analizele medicale la zi, iar carcasele de miel sau ied vor fi verificate de un medic veterinar, care le va aplica marca de sănătate înainte de a fi înmânate cumpărătorilor. În acest punct de comercializare şi sacrificare vor putea fi vânduţi şi tăiaţi numai miei şi iezi crotaliaţi, ce trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare”, precizează purtătorul de cuvânt al SC Piețe și Târguri Craiova, Adrian Dinu.

ALEGEREA EDITORULUI