UPDATE Candidatura Janei Fulga la Primăria Șimnic a fost respinsă de Biroul Electoral și Judecătoria Craiova

1254

UPDATE: Și Tribunalul Dolj a respins apelul formulat de Jana Fulga. Cursa ei pentru obținerea unui nou mandat in fruntea Primăriei Șimnicu de Sus s-a încheiat azi.

***

Candidatura Janei Fulga la Primăria Șimnic a fost respinsă de Biroul Electoral și Judecătoria Craiova.

Biroul Electoral de Circumscripție Șimnicu de Sus a respins candidatura la funcția de primar a Janei Fulga, din partea PNL, din cauza interdicției pe care o are de a ocupa o funcție sau demnitate publică până în august 2024. Fulga a contestat decizia la Judecătoria Craiova, însă acțiunea i-a fost respinsă ca neîntemeiată. Azi se judecă și apelul depus de aceasta la Tribunal.

Pe 19 aprilie, Jana Fulga a mers să depună dosarul la Biroul Electoral din localitate. În urma verificării lui, i s-a adus la cunoștință că numele său apare pe lista transmisă de Biroul Electoral Central cu persoanele aflate sub interdicția de 3 ani de a mai ocupa o funcție eligibilă.

Președintele Biroului a supus la vot decizia privind admiterea sau respingerea dosarului. Șapte din cei opt membri au opinat că nu pot fi alese persoanele care la data depunerii candidaturii nu îndeplinesc condițiile legale pentru a fi alese, în cazul de față candidata aflându-se în stare de incompatibilitate, prin decizia Înalte Curți, în perioada 09.08.2021 – 09.08.2024. În consecință, ca urmare a votului majoritar, în baza legii electorale, i s-a respins candidatura.

Jana Fulga a contestat în instanță decizia, însă magistrații Judecătoriei Craiova i-au respins cererea, ca neîntemeiată, cu drept de apel în 24 de ore de la pronunțare, pe care l-a și făcut. Apelul se judecă, azi, la Tribunalul Dolj, de la ora 13.00.

ALEGEREA EDITORULUI