S-a împotmolit concursul pentru șefia Serviciului Juridic din Prefectura Dolj

501
Anunțul publicat de Prefectura Dolj pe 29 aprilie că examenul din aceeași zi se amână.

S-a împotmolit concursul pentru șefia Serviciului Juridic din Prefectura Dolj.

Proba scrisă a concursului de promovare în postul vacant de șef al Serviciului Juridic din cadrul Instituției Prefectului Județului Dolj a fost amânat. ”Din motive obiective”, se arată în anunțul publicat chiar în ziua în care trebuia să aibă loc examenul, pe 29 aprilie 2024.

Pe 26 aprilie, Știri Craiova scria că în instituție au apărut disensiuni din cauza acestui concurs. Trei candidați au fost declarați eligibili, pe baza dosarelor de înscriere, și admiși în etapa următoare.

Unul dintre ei ar avea susținerea politică a PSD, care conduce și Prefectura Dolj, să devină șeful juriștilor, motiv pentru care presiunea examenului este foarte mare. Despre asta citiți aici: Tăvălugul PSD sfârtecă în Prefectura Dolj. Și aici: EXCLUSIV. Cutremur în Prefectura Dolj: ”Ai uitat că ți-am dat subiectele la examenul…!”; ”Da’ și eu ți-am dat subiectele la examenul icsuleștii…!”

Redactorul Știri Craiova a încercat să afle care a fost cauza prorogării concursului. Adică ”motivele obiective” invocate. După insistențe la reprezentații Prefecturii, o explicație a venit în cele din urmă, cu scuze precum ”domnul prefect a fost foarte ocupat”, ”purtătorul de cuvânt nu este disponibil”.

Sincope procedurale

În prezent este transmisă la Agenția Națională a Funcţionarilor Publici înștiinţarea
privind apariţia unor sincope în procedura de organizare a concursului așa cum este
prevăzută în noua legislaţie, respectiv OUG nr:121/2023, care modifică și
completează Codul Administrativ, cu solicitarea de amânare a concursului.
De îndată ce vom primi un răspuns din partea Agenţiei Naţională a Funcţionarilor
Publici vă vom informa”, a transmis Instituția Prefectului Județului Dolj la solicitarea Știri Craiova.

Atât s-a putut.

PS: Ca o observație, interesant de menționat și că, pe 30 aprilie 2024, prin Dispoziție de primar, un consilier juridic din cadrul Primăriei Municipiului Craiova a obținut transferul la Prefectura Dolj, începând cu data de 7 mai.

ALEGEREA EDITORULUI