Nicușor Roșca: Doljul are nevoie de investițiile susținute în infrastructura rutieră

135

Nicușor Roșca: Doljul are nevoie de investițiile susținute în infrastructura rutieră.

Candidatul Partidului Național Liberal la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, Nicușor Roșca, consideră că unul dintre motivele pentru care nivelul investițiilor în județul Dolj este printre cele mai mici din țară îl constituie starea jalnică în care se găsește infrastructura județeană. Partidul Național Liberal va impune un ritm accelerat de creștere al investițiilor în acest domeniu, punând accentul pe atragerea finanțărilor europene.

„Unul dintre pilonii proiectului meu administrativ îl reprezintă reabilitarea și modernizarea tuturor drumurilor județene și de utilitate publică. Totodată, susțin continuarea investițiilor la Aeroportul Craiova, în paralel cu eficientizarea cheltuielilor și cu o politică agresivă de atragere de noi operatori aerieni, îmi doresc să realizez piste de biciclete între localități, pentru că infrastructura rutieră reprezintă unul dintre pilonii de dezvoltare economică și socială a unui județ, întrucât asigură o mai bună facilitare a circulației și mobilității persoanelor și mărfurilor. În cazul județului Dolj, dezvoltarea infrastructurii rutiere reprezintă o prioritate, dat fiind faptul că acesta se află într-o poziție strategică și este traversat de importante axe de transport”, susține Nicușor Roșca.

Programe speciale pentru sistemul sanitar

Sănătatea reprezintă un reper important în ceea ce privește nivelul de trai al unei societăți. După zeci de ani de subfinanțare, acest domeniu, în județul Dolj, a ajuns la un nivel critic. Partidul Național Liberal își propune să crească exponențial investițiile în infrastructura sanitară din județ, punând accentul pe achiziționarea unei aparaturi moderne și pe renovarea facilităților spitalicești. „Achiziționarea de aparatură medicală performantă și refacerea infrastructurii sanitare atât la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, cât și la celelalte unități sanitare finanțate de Consiliul Județean Dolj, crearea unui centru de recuperare și dezintoxicare, realizarea unui centru de recuperare, medicină fizică și balneologie, dar și construirea unor centre de zi pentru persoanele vârstnice sunt doar câteva dintre propunerile PNL Dolj pentru comunitatea noastră”, a precizat Nicușor Roșca.

Biblioteci digitalizate în comunele doljene

Candidatul Partidului Național Liberal pentru președinția Consiliului Județean, Nicușor Roșca, pune accent în programul său de guvernare locală pe investițiile în cultură. Astfel, programul Partidului Național Liberal pentru județul Dolj reprezintă un pas înainte spre renașterea spiritului pur oltenesc și a renașterii pasiunii pentru frumos. „Localitățile județului Dolj ar trebui unite de o rețea de biblioteci digitalizate, să aibă centre de cultură zonale care să ofere oportunități de promovare, păstrare și conservare a tradițiilor populare. În paralel, susțin asigurarea finanțărilor pentru proiectele ONG-urilor din Dolj, dar și facilități pentru meșteșugarii și artizanii locali. Este foarte important să susținem sectorului artistic independent. Îmi doresc să alocăm fonduri pentru refacerea tuturor monumentelor istorice, a clădirilor de cult și a monumentelor arhitecturale. Pentru mine, un proiect de suflet este înființarea, alături de Primăria Craiova, a Muzeului Tradițiilor Oltenești”, a mai precizat Nicușor Roșca.

Candidatul Partidului Național Liberal la funcția de președinte al Consiliului Județean Nicușor Roșca susține că bugetul acestei instituții este extrem de important pentru asigurarea funcționării corespunzătoare a administrației județene și pentru dezvoltarea și îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor județului. De aceea, el trebuie utilizat eficient, demonstrând responsabilitatea și transparența în administrarea resurselor financiare publice.

Gestionarea bugetului Consiliului Județean Dolj cu eficiență presupune alocarea resurselor financiare către proiecte și programe prioritare, care să răspundă nevoilor reale ale comunității și să contribuie la dezvoltarea economică și socială a județului. Transparența în procesul de distribuire a bugetului și implicarea cetățenilor în luarea deciziilor privind cheltuirea acestor fonduri reprezintă aspecte esențiale în asigurarea unei administrări corecte și responsabile a resurselor financiare publice.

ALEGEREA EDITORULUI