Teoria influenței: Olguța o are mare, PNL o are mică

2821
sursa foto cover: Mediafax
Reclame

S-a confirmat încă o dată că ora exactă în România se dă și din Sud, iar Olguța Vasilescu este ceasornicarul suprem al Craiovei. Reușind să-l numească pe Diaconu D., trădătorul din PNL, drept prefect al județului, micuța pupilă a lui Corneliu Vadim Tudor a arătat că ea are o influență mare, iar restul o au atât de mică, cât antena de furnică.

Who the fuck is D?

Astfel, la alegerile locale din toamna anului 2020 (care se citește douăzeci-douăzeci), fosta șefă de campanie a Vioricăi Dăncilă a fost aleasă de aproximativ 10% din locuitorii cu drept de vot ai Craiovei drept primarul Craiovei, dar în consiliul local aveau majoritate Plus+USR+PNL, care, chipurile, urau PSD-ul. Drept urmare, profitând de procentul mic, anumite structuri, aparent în civil, ale Olteniei, au clocit un plan pervers, care să anuleze voința covârșitoare a celor 10% care au votat-o primar pe Olguța Vasilescu. Planul a fost următorul:

  1. prin resorturi oculte, justițiarul utopic Petru Becheru, care este un analfabet juridic de succes, aparent inofensiv, însă bine sfătuit și pregătit periodic la ceas de seară de mai mulți avocați care îi dictează ce să scrie și îl învață când să deschidă gura, a fost scos din adormire pentru a contesta alegerea primăriței, inițiind o acțiune judecătorească motivată îndoielnic de anulare a alegerilor, care nu avea drept scop câștigarea procesului, ci suspendarea lui până la pronunțarea Curții Constituționale a României (CCR) asupra unei excepții de neconstituționalitate ce a ridicat-o prin contestație (prin care susținea că procentul de doar 10% care a votat-o pe primăriță implică faptul că 90% nu au votat-o, deci nu o doresc primar), știindu-se că la CCR durează ani buni până se pronunță o dezlegare;
  2. prof. univ. dr. av. Lucian Săuleanu, decan al Baroului Dolj și proaspăt consilier local din partea USR Plus, dar și îndrumătorul din umbră al lui Petru Becheru într-unele din acțiunile sale juridice spectaculoase cu care se și laudă pe Facebook, și-a pregătit acțiunea de contestare a jurământului de primar ce urma să fie depus dacă suspendarea urmărită prin contestația justițiarului utopic nu ieșea, proces nou în care Petru Becheru să facă cerere de intervenție cu declararea adresei de corespondență într-o localitate din vârful unui munte (ceea ce s-a și întâmplat) de pe Valea Cernei, unde se spune nu doar că poșta nu ajunge, dar și că e bântuită;
  3. forțarea alegerii unui viceprimar din partea PNL/USRPlus, pe lista scurtă fiind și Lucian Săuleanu, care, având în vedere că viceprimarul ține locul primarului, să o înlocuiască pe Olguța Vasilescu până la lămurirea definitivă a proceselor intentate de Petru Becheru și Lucian Săuleanu.

Dar, după cum se va confirma, Olguța are mai mare putere și decât Petrică și decât Lucică și decât amândoi la un loc. Astfel, prin inteligența înnăscută și marea influență de care dispune, Olguța Vasilescu a contracarat cu succes deosebit cele două fronturi deschise de Petrică (în instanță) și Lucică (în consiliul local). Ajungând să se folosească cu efecte distrugătoare, așa cum vom vedea mai jos, chiar de tinerii liberali precum Diaconu D., nu degeaba unii PNL-ști i-au spus că este Elena Ceaușescu în miniatură.

Pe frontul juridic, dosarul de judecată inițiat de Petru Becheru a „picat” pe secția civilă a Tribunalului Dolj, la un complet special din care „întâmplător” făcea parte judecătorul Cristi Iliescu, înșurubat de mult timp drept președinte al Biroului Electoral Județean Dolj. Ca să demonstreze tuturor că știe de manevra cu decanul Lucian Săuleanu, Olguța l-a angajat drept avocat contra lui Petru Becheru pe fostul decan al Baroului Dolj, prof. univ. dr. av. Ion Turculeanu, și a solicitat amendarea justițiarului utopic. În disperare de cauză, a trebuit să intervină în proces, chipurile în favoarea Olguței, un aparent obscur țăran din Ghidici, pe nume Nea Dorian, specialist în spovedanii consemnate, cunoscut ca fiind supraveghetorul trimis de la Capitală al trinomului DNA-SRI-BOR și al structurii pe deplin acoperite de protecție a graniței de sud-vest a României. Acțiunile lui Petru Becheru și ale lui Lucian Săuleanu pe frontul instanței au fost pierdute de aceștia, intervenția șefului trinomului, care, raportat la anumite evenimente profund personale din trecutul consemnat în anumite note, i-a făcut pe membrii completului de judecată să se uite rușinați în jos, reușind doar ca Petru Becheru să nu fie amendat, deoarece „nu poți să proiectezi viitorul cu spatele la prezent, cum altminteri nu poți să construiești prezentul fără a te gândi la contribuția lui către viitor”.

Pe frontul politic, Olguța Vasilescu și-a arătat nivelul, clasa și experiența, demonstrând irefutabil că este cu adevărat cel mai puternic și influent politician din zonă. Restul nu joacă nici măcar în divizia onoare, mulți dintre ei fiind niște anonimi campioni doar în divizia oroare.

Lipiciosul Diaconu D. era una din speranțele PNL Craiova, fiind bine văzut în organizația de partid pe care a sprijinit-o și financiar la momente grele. A participat la acțiuni contra Olguței, fiind parte a încercărilor de înfierare a primăriței. De asemenea, Diaconu D. a pupat și papucul sultanului PNL, având grijă să își facă poză cu el pentru a da veridicitate impresiei că este cel mai credincios ostaș al Partidului Național Liberal.

sursa foto: republicaoltenia.ro

În lumea politică, socoteala din centru nu se potrivește cu cea din târgul de la marginea orașului decât la maeștrii supremi în această artă. Puțină lume știe că, de fapt, majoritatea în Consiliul local al Craiovei o avea Olguța, deoarece aproape toți consilierii locali nu crâcnesc la ordinele ei, ceea ce îi permite să adopte orice hotărâre, dar și să mimeze o așa-zisă opoziție. Analiza noastră arată că și Petru Becheru este de fapt fanul Olguței, acțiunile sale aparent contra Olguței fiind întotdeauna făcute parțial și negociate cu oamenii ei. De exemplu, în procesul referitor la alegeri, a negociat cu Olguța ca avocatul ei, prof. univ. dr. av. Ion Turculeanu (fostul decan al Baroului Dolj) să spună că nu este de acord cu amendarea lui Petru Becheru, iar, în contra-partidă, acesta a precizat că nu dorește suspendarea procesului până la judecarea excepției de neconstituționalitate.

Măiestria Olguței de a avea asigurate toate flancurile s-a văzut în ședința consiliului local din 18.11.2020, care părea să fie una normală, în care unii consilieri vor depune jurământul, iar apoi majoritatea PNL-USR plus va numi viceprimari din rândurile lor. Olguța urma să fie blocată de procesele binomului Petrică și Lucică, iar unul din viceprimarii numiți de PNL-USR îi va lua locul primăriței până la definitivarea proceselor.

… Mihai Viteazu îi dă trădătorului mascat cu toporul în cap

Spre surprinderea multora, tânăra speranță a PNL-ului a trădat în ședința de consiliu local și astfel toată Craiova a putut vedea că presupusa majoritate PNL-USR nu există. Cu votul „la vedere” al lui Diaconu D., Olguța și-a impus două femei ascultătoare drept viceprimari și apoi a postat o subtilă poză, în care este înlănțuită cu trădătorul Diaconu D. și cele două viceprimărițe, sub tabloul lui Mihai Viteazu care îi dă trădătorului mascat cu toporul în cap…

sursa foto: oradedolj.ro

PNL contra-atacă cu o excludere precoce

În lumina principiului „iubesc trădarea, dar îi urăsc pe trădători”, manevra Olguței din consiliul local i-a afectat și ei puțin imaginea, fiind nevoită să se afișeze cu trădătorul lipicios, chiar dacă era clar pentru toată lumea că acesta era mufat de mult timp la o țâță a PSD-ului.

Însă cel mai afectat în fața electoratului a fost PNL-ul, care avea o singură posibilitate de a reduce din pierderi: să îl excludă din partid pe Diaconu D. Drept urmare, în urma unei ședințe cu finalizare rapidă au hotărât excluderea din partid a trădătorului motivând că acesta „a încălcat deciziile și hotărârile politice ale partidului, prin votul la vedere din ședința de Consiliu Local al Municipiului Craiova din 18.11.2020, împotriva intereselor partidului”. Decizia a fost confirmată de Biroului Politic Judeţean Dolj al PNL pe data de 03.12.2020, reconfirmată pe 23.12.2020 de Comisia de arbitraj judeţeană a PNL și rereconfirmată pe 26.01.2021 de Curtea de arbitraj a PNL. Dar, când ești timid și fraier, nici să excluzi pe cineva „afară” din partid nu îți iese. Or, mai bine zis, când de fapt nu vrei și în fața ta este Olguța, cunoscută pentru abilitățile sale speciale.

PNL, prin avocat, îl menține consilier local pe trădător, dar public susține că luptă din greu să îl dea afară

Trădătorul lipicios însă nu este singurul om al Olguței din Craiova, ea având grijă să își cultive o rețea de obligații. De exemplu, mai multe persoane, printre care și Lucian Săuleanu, s-au exprimat vehement împotrivă când Olguța a aranjat ca Tribunalul Dolj să primească gratuit sedii din partea Primăriei.

Pentru a rămâne în funcția de consilier, pe data de 04.02.2021 Diaconu a contestat excluderea din partid la Tribunalul Dolj, aceeași instanță care i-a trimis la plimbare pe Petru Becheru și Lucian Săuleanu în speța cu alegerea primarului:

  • La primul termen al procesului de anulare a excluderii, din 09.04.2021, judecătorii au constatat că dosarul a fost înregistrat greșit pe Secția de contencios administrativ, considerând că trebuie judecat pe Secția civilă, deoarece „excluderea/radierea membrilor de partid este un act de drept civil, supus jurisdicţiei civile, întrucât statutul partidului nu a fost adoptat în regim de putere publică, ci în regim de drept privat, potrivit voinței proprii a unor persoane fizice”. Instanța a amânat judecata, Diaconu D. rămânând astfel consilier local în continuare;
  • la al doilea termen al procesului din 17.06.2021, avocatul partidului a cerut instanței să amâne judecata la o altă strigare, întrucât nu a putut să studieze niște documente depuse de Diaconu D., iar avocatul trădătorului a cerut și el un termen. Asta fiindcă PNL ar fi refuzat să îi comunice conținutul dosarului de excludere, interesându-l procedura de convocare a membrilor comisiei BPJ al PNL Dolj și cine a fost prezent, sugerând că hotărârea de excludere a fost luată ilegal. Instanța a amânat judecata, Diaconu D. rămânând astfel consilier local în continuare;
  • la al treilea termen al procesului din 09.09.2021, avocatul partidului a solicitat să se amâne judecata, pentru că „este în imposibilitate de prezentare”, iar apărătorul lui Diaconu D. a solicitat instanței să solicite din nou PNL-ului să depună copia dosarului de excludere deoarece nu fusese depus. Instanța a amânat judecata, Diaconu D. rămânând astfel consilier local în continuare;
  • la al patrulea termen al procesului din 04.11.2021, avocatul partidului a solicitat să se amâne judecata la un nou termen pentru ca partidul să depună documentele pe care Diaconu D. le solicita încă de la început. Instanța a amânat judecata, Diaconu D. rămânând consilier local în continuare;
  • la al cincilea termen al procesului din 20.01.2022, avocatul partidului a solicitat să se amâne judecata deoarece este bolnav și nu se poate prezenta. Instanța a constatat că nu au fost depuse înscrisurile puse în vedere la termenul anterior, respectiv dovada convocării membrilor Biroului judeţean Dolj al PNL din data de 03.12.2020, dovada convocării membrilor Biroului politic local Craiova al PNL din data de 18.11.2020, respectiv din data de 02.12.2020 și nici dovada convocării părţilor. Instanța a amânat judecata, Diaconu D. rămânând în continuare consilier local;
  • la termenul următor, instanța ia în pronunțare dosarul și, pe data de 1 aprilie 2022, admite acțiunea lui Diaconu D., anulând excluderea lui din PNL și obligând partidul să îi achite și cheltuieli de judecată de 4.000 lei. Cine a rămas consilier local în continuare? Dan Diaconu!

Să reținem: Până în prezent, PNL nu a contestat sentința de anulare a excluderii din partid.

Olguța o are mare

Văzând hotărârea pronunțată de Tribunalul Dolj și amânările succesive ale judecății solicitate explicit de avocatul PNL-ului, persoanele inițiate în tainele dreptului au înțeles că PNL este ciucă a bătăilor de joc ale Olguței și că umilință mai mare nu se poate decât ca justiția să anuleze excluderea trădătorului.

Olguța Vasilescu nu se adresează inițiaților, ea se adresează profanilor. Ei trebuie să o vadă în toată strălucirea pe Învingătoarea eternă și Luptătoarea neînfricată pentru Craiova. Care, spre deosebire alții, nu s-a pipilit pe ea și nici nu a ieșit plângând din arestul DNA. Pentru a demonstra cine e șefa, Olguța trebuia să pună PNL-ul la gard, ca să „micționeze” public pe el, de sus și până jos.

sursa foto: www.euroolteniainfo.com

Generalul dr. Nicolae Ciucă ocupă vremelnic funcția de prim-ministru al României din partea Partidului Național Liberal. El este senator de Dolj din partea PNL. În Monitorul oficial al României, publicație pe care Corneliu Vadim Tudor o intitula „excrementul oficial”, a fost publicată Hotărârea Guvernului României nr. 892 din 13 iulie 2022 prin care trădătorul liberalilor Diaconu Dan a fost numit prefect al județului Dolj de către însuși Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal.

Oare PNL va mai face apel la sentința de anulare a excluderii din partid a lui Diaconu? Hm, aici se vede mâna Olguței care le-a-nfipt săgeata din siglă drept în cur. Cine digeră mai greu confluențele politicii, să ia o sticlă de apă plată de Izvarna. Cu lămâie.

sursa foto: Monitorul oficial al României

sursa foto cover: Mediafax

ALEGEREA EDITORULUI