Instanța a respins cererea de amendare depusă de Becheru împotriva Olguței și a lui Genoiu

840
Sursa foto: https://epochtimes-romania.com
Reclame

Magistrații Tribunalul București au respins, pe 8 martie 2023, cererea finală de amendare a fostului edil al Craiovei, Mihail Genoiu, precum și a primarului în funcție, Olguța Vasilescu, în procesul deschis de craioveanul Petru Becheru, pentru necomunicarea de documente de interes public.

Acesta a solicitat, în 2018, ca municipalitatea să-i comunice toate dispozițiile de primar. Întrucât nu le-a primit, a apelat la instanță. Judecătorii i-au admis acțiunea și a obligat Primăria Craiova să îi transmită documentele. În ciuda deciziei, autoritatea locală nu a dispus decât comunicarea parțială a acestora. Becheru a cerut amendarea conducătorului instituției pentru nepunerea în executare a unei hotărâri judecătorești.

Luna aceasta, instanța i-a respins cererea, admițând documente depuse la dosar de apărare, prin care se susține că primăria nu din rea-voință nu a comunicat, ci pentru că nu ar avea o evidență clară a legilor emise de primar. Așadar, culpa nu ar exista. Totodată, magistrații au respins ca lipsită de interes cererea de intervenție depusă în sprijinul Olguței Vasilescu și a lui Mihai Genoiu de jurnalistul TVR Craiova, Ion Mihai.

În anul 2018, am solicitat Primăriei Craiova să-mi comunice toate actele normative, legile, emise de primar, deoarece într-o conversație mi-au spus că există o lege nepublică, emisă de primar, care secretizează informațiile de interes. Nu mi le-au comunicat nici până azi pe toate. În fața instanței s-au apărat, susținând că nu au o evidență clară cu legile emise de primar. De exemplu, regulamentele pentru concursurile pentru funcțiile de conducere a unor instituții subordonate, precum spitale locale, Filarmonica, teatre, Opera etc, nu le au trecute pe lista legilor locale, deci nu mi le vor comunica până ce nu voi contesta în instanță pentru fiecare, dacă e lege sau nu. Judecătorul Tribunalului București a crezut aceste prostii spuse de primărie. Judecătorii au întotdeauna dreptate, mai ales când nu au!”, declară Petru Becheru.

Decizia nu este definitivă, ci poate fi atacată cu recurs.

Citește și EXCLUSIV. Olguța, Genoiu și un jurnalist al TVR Craiova au modificat legea pentru a scăpa de o amendă uriașă dată de Tribunalul București

Citește și Iohannis trimite Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea Legii contenciosului administrativ

ALEGEREA EDITORULUI