Ce mai aruncă craiovenii la containerele îngropate

973
Container îngropat lângă locul de joacă de la Parcul Pedagogic

E clar că vasul de toaletă nu încăpea în containerul pe care scrie cu litere de-o șchioapă ”Aruncă aici deșeurile reziduale”. Așa că cetățeanul l-a depozitat, totuși, oleacă mai departe. Ocazie cu care, WC-ul o fi cu noroc pentru vreun alt gospodar. Iar geanta pentru vreo altă gospodină.

Marcel Stănculeasa

Cum obiectele voluminoase nu pot fi aruncate la deșeurile menajere (asta doar pentru că fanta containerului e prea mică), iar tarifele pentru ridicarea la cerere a gunoaielor mari și grele sunt prea piperate pentru buzunarele craiovenilor, oamenii scapă de ele cum pot.

În general, lângă platformele de gunoi. E bine și așa, decât prin vreo pădure.

Potrivit reprezentanților operatorului de gunoi, astfel de obiecte sunt scoase frecvent în zona de ridicare a resturilor menajere, chiar dacă nu este campanie de colectare a deșeurilor voluminoase.

Municipalitatea craioveană, prin ADI ECODOLJ, are în curs de implementare, cu bani din PNRR, un centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Adică locuitorii vor putea să se debaraseze, fără plată, de gunoaiele care nu pot fi colectate în pubelele individuale sau la platformele de gunoi comune. Este vorba despre deșeurile voluminoase, de lemn, din textile, mobilier, anvelope, echipamente electrice, electronice si electrocasnice, baterii uzate, deșeurile periculoase, cadavre de animale, deșeuri de grădină și din construcții și demolări. Cetățenii le vor transporta personal și le vor putea depozita în centru în containere individualizate pentru fiecare tip de deșeu.

DOLJ: 14 localități fac centre pentru depozitarea gratuită a deșeurilor speciale de către populație

 

ALEGEREA EDITORULUI