Primăria Craiova se screme a doua oară să vândă ”Casa cu copaci”

2358
”Casa cu copac” din Strada Olteț, nr. 23 / Sursa foto: Google Street

Municipalitatea din Craiova n-a reușit să se descotorosească de o clădire pe care o consideră o povară, situată în centrul orașului, pe Strada Olteț. Cunoscută drept ”Casa cu copaci”, fiindcă natura a acaparat construcția în paragină, ea a fost scoasă la vânzare de primărie pe motiv că nu este oportună realizarea unor investiții pentru a o păstra. Prima licitație n-a avut succes, așa că primăria mai încearcă o dată.

Într-adevăr, casa, care are 245 mp, este dărăpănată și ar necesita investiții majore pentru reabilitare. Însă amplasamentul său, pe un teren din zona centrală, face ca imobilul să fie unul valoros. Totuși, administrația Vasilescu, care cumpără într-o veselie terenuri private, preferă să îl vândă pe acesta. Clădirea, care are peste 100 de ani, nu este, totuși monument istoric, dar are regim special fiind situată în Centrul Vechi al orașului.

Casa ”cu copaci” se află în centrul istoric al Craiovei / Sursa foto: Google Maps

În fine, demersurile pentru vânzarea imobilului au început în urmă cu un an (detalii AICI). Abia în iunie 2023 s-a stabilit și prețul de pornire al licitației. Conform raportului de evaluare a casei și terenului, valoarea lor totală a fost stabilită la 1.379.001 lei, fără TVA (construcţia – 107.345 lei, iar terenul aferent 1.271.656 lei).

Prima licitație de vânzare s-a încheiat fără succes pe 29 septembrie, în şedinţa publică de deschidere a ofertelor organizată la sediul Primăriei Craiova. Municipalitatea a reluat procedura luna aceasta. Data limită pentru depunerea ofertelor este 7 noiembrie 2023.

Conform legii, procedura de licitaţie se poate desfăşura numai dacă în urma publicării anunţului de licitaţie au fost depuse cel puţin două oferte valabile. În cazul în care în urma publicării anunţului de licitaţie nu au fost depuse cel puţin două oferte valabile, autoritatea contractantă este obligată să anuleze procedura şi să organizeze o nouă licitaţie. În cazul în care, în cadrul celei de-a doua proceduri de licitaţie publică nu se depune nicio ofertă valabilă, autoritatea contractantă anulează procedura de licitaţie.

Conform Paginii de Facebook ”Monumentalist”, casa a fost construită în anul 1912 pentru familia Wolf și adăpostea un atelier de sticlărie la parter, iar la etaj camere de locuit.

ALEGEREA EDITORULUI