EXCLUSIV Tânărul care a tâlhărit un taximetrist s-a sinucis în Arest. Înainte, a încercat să evadeze

679

A murit tânărul care, miercuri, a furat mașina unui taximetrist. Bărbatul s-ar fi sinucis în Arest, după ce, anterior, a încercat să evadeze sărind din mașina cu care era transportat de poliție de la instanță către Centrul de Reținere al IPJ Dolj, conform surselor Știri Craiova.

Sebastian Cosmin Ionescu avea 28 de ani și era din Craiova. În seara de 10 ianuarie a.c., a mers țintă la un taximetru staționat în zona Billa, a deschis ușa din partea șoferului, l-a lovit și l-a tras pe acesta din autoturism, apoi a plecat în trombă. Taximetristul a rămas agățat de ușă, iar tânărul l-a târât mai multe zeci de metri, după care a căzut, potrivit informațiilor obținute de redacție.

Bărbatul și-a continuat goana pe mai multe străzi, apoi a abandonat mașina în parcarea Restaurantului The Manor.

Suspectul a fost reținut pe 11 ianuarie, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată şi furt calificat. Pe 12 ianuarie el a fost dus în fața instanței pentru a fi dispusă măsura arestului preventiv, propunere admisă de judecătorul de drepturi și libertăți, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

La întoarcerea către Centrul de Reținere și Arest Preventiv, în jurul orei 20.00, bărbatul a sărit din autospeciala de poliție, undeva în zona centrală a orașului, izbindu-se de capota unei alte mașini, fără însă a fi rănit. A fost capturat imediat și încarcerat, întocmindu-se dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la evadare, din informațiile transmise oficial de oamenii legii.

Sursele Stiri Craiova spun că, ajuns înapoi în Centrul de Reținere, bărbatul a amenințat că se va spânzura. Din camera în care se afla singur, polițiștii au eliminat lucrurile cu care ar fi putut aplica amenințarea pe care o făcuse. Însă, în jurul orei 20:43 (ora precizată de IPJ Dolj), polițiștii l-au găsit spânzurat. Din informațiile obținute de redacție, pe surse, ar fi folosit cablul de la receptorul telefonul fix, telefon care s-ar regăsi în toate camerele respective.

Conform informării IPJ Dolj, polițiștii i-au aplicat manevre de resuscitare, la fața locului fiind solicitată o ambulanță. Resuscitarea a fost continuată de cadrele medicale, însă în cele din urmă tânărul a fost declarat decedat.

Cercetările au fost preluate de către un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

Citește și:

Taximetrist din Craiova, tâlhărit. Un tânăr l-a smuls de la volan și i-a furat mașina

ALEGEREA EDITORULUI