Primăria vrea să pună semafor la Depou și reia legenda modernizării

773
Bvd. Dacia - Str. Burebista

Primăria vrea să pună semafor la Depou și reia legenda modernizării.

Municipalitatea craioveană propune extinderea sistemului de management al traficului prin integrarea a două noi intersecții care să fie semaforizate.

Intersecție Calea București – A. I. Cuza

Este vorba despre intersecția dintre Calea București cu Alexandru Ioan Cuza și Bvd. Dacia intersecție cu Str. Burebista și acces Depoul de tramvaie, în Craiovița, conform unui Certificat de urbanism emis pe 13 februarie 2024.

Modernizarea Depoului, din nou la faza DALI

Pe de altă parte, tot la aceeași dată, primăria a mai emis un astfel de document pentru ”Modernizare depou tramvai in municipiul Craiova” – faza DALI. Adică pentru Documentaţia de avizare a unor lucrări de intervenție.

Căzătura de depou a Craiovei (sursa nouapresa.ro)

Reamintim că proiectul a fost declarat ”mort” de administrația Vasilescu, după îndelungi suferințe. Deși contractul de finanțare pentru proiect, de cca 12 milioane de euro, fusese semnat la finele lui 2019, pe mandatul lui Mihail Genoiu, administrația Vasilescu a lansat abia la trei ani distanță licitația pentru execuția lucrărilor. Iar apoi nu a găsit constructori interesați și a constat că nu va mai avea timp să termine proiectul, așa că a renunțat la el.

„Gradul de implementare la proiectul cu depoul este de 55%, pentru că avem SF-ul, avem PT-ul şi am demarat licitaţia pentru lucrări. Era însă clar că nu-l putem duce la capăt până la finele anului viitor (dec. 2023 n.r.), aşa că aveam varianta să continuăm, dar riscam să pierdem banii europeni, sau să ne oprim şi să redepunem proiectul pe ciclul financiar următor şi să modernizăm depoul tot cu fonduri europene. Am ales a doua variantă”, declara Olguța Vasilescu în 2022, conform PRESShub. 

ALEGEREA EDITORULUI