VIDEO / Ruinele fostei Fabrici de Furfurol de la Segarcea, demolate cu dinamită

3115
Demolarea unuia dintre turnurile fostei fabrici de furfurol, Segarcea 2024

VIDEO / Ruinele fostei Fabrici de Furfurol de la Segarcea, demolate cu dinamită.

Ruinele fabricii de furfurol de la Segarcea au fost puse la pământ. Demolarea a avut loc azi și s-a făcut controlat, prin dinamitare. Odată pusă la pământ, cine știe, poate pe aici va trece viitoarea autostradă Craiova-Calafat.

Fabrica, compusă din mai multe construcții, amplasate pe o suprafaţă de 7,5 hectare, a fost dată în exploatare în anul 1979. În 1990 a intrat în conservare. La începuturi a avut peste 200 de angajați. Uzina producea aproximativ 50% (2.200-2.500 tone) din sarcina anuală de plan. Fabrica era proprietatea Combinatului Chimic Doljchim Craiova.

Furfurolul – o aldehidă (substanță organică obținută prin oxidarea moderată a unor alcooli, folosită în industria farmaceutică, conform DEX) este provenită din furan și se prezintă sub formă de lichid uleios, cu miros particular, este folosită ca solvent selectiv la rafinarea uleiurilor minerale și vegetale și ca insecticid, vermicid etc. (conform DEX).

Consumul zilnic al fabricii de furfurol de la Segarcea era de 220 tone de știuleți de porumb fără boabe (drugi de cocean).

ALEGEREA EDITORULUI