Tot ce pun pe ei e doar brand, brand, brand!

2538
Sursa captură foto: Irinel Ion Mihai / Facebook
Reclame

Titlul este o exagerare, ca pe alocuri și intriga absurdă a textului, vă spunem din capul locului! Pentru că, nu-i așa, ce nu face presa pentru un subiect scump. Vorbim de haine, încălțăminte și accesorii, precum bijuterii, genți ori curele ”de firmă”, piese pe care, cumpărate cu bani munciți, fie primite în dar, doamnele, domnișoarele și domnii persoane publice le poartă în diverse momente ale zilei sau la evenimente. Dacă am fi în locul celor care sunt vizați de acest articol, am spune, poate-așa: și, care-i problema? dacă nici la ”ocazii” să nu le purtăm, atunci când?. E simplu, răspundem (tot) noi: Oricând, numai în campaniile electorale nu.

Acum o săptămână, la Craiova n-a fost campanie de toamnă, ci deschiderea Centrului ”Constantin Brâncuși” (deși unii au cam încurcat electoratul cu inauguratul), eveniment la care a fost invitată ”lume bună”. Ocazie potrivită, ca lumea să-și scoată la interval țoalele și bijuteriile branduite. Pentru unii sunt uzuale, pentru alții ocazionale. Unele costă mii de euro, altele sunt făcute în serie la prețuri accesibile oricui. O fi desuet, dar noi le-am analizat și studiat vestimentația, uneori într-un mod cam bădăran, dacă nu caraghios, precum un paparazzo scârbos. Ca niște profani vestimentari.

Cam ca în literatura absurdă de care vorbea Fănuș Neagu în Dincolo de Podul Grant, din ’82, notând versurile, inspirate și propagate de guriștii de cartier, din miniseria Roots (Rădăcini – The Saga of an American Family.) și telenovela dramatică The Rich and the Poor (Bogatul și săracul), difuzate în anii ’70 în America.

Magdaleno, să spui drept/Cine te-a mușcat de piept?…/Sam, sam, samurai,/Ce n-aș da ca să mă ai?/Magdaleno, fii cuminte,/Că te fura Kuntha Kinte/Sam, sam, samurai… Măi fetițo, să nu minți/ Că albina n-are dinți./N-are dinți, n-are măsele,/ ca să-ți facă ție semne./ Sam, sam, samurai…/ C-așa-mi vine câteodată/ Să-mi dau soacra-n judecată…”.

N-om avea noi măsele, dar Laura are lovele. Laura Vicol, deputată de Dolj, da’ de loc din București. Cu părul bălai și ținuta de un roșu aprins a reușit să atragă privirile celor din jur la inaugurarea ”oului” dedicat lui Brâncuși la Craiova. Pe umăru-i stâng, am văzut semnul: Chanel. Vreo 6000 și ceva de euro. Să fie publicitate pentru cine n-are rate: Chanel Pre-Owned Medium Boy Shoulder Bag – Farfetch.

Laura Vicol, geantă Chanel de circa 6000 de euro

Pe drumul de costișe/ce duce la Las Vegas/Venea și Falconetti/pe rabla lui de Pegas/Mai lungă-i pare calea,/acum la-ntors acasă/Ar vrea să bea un whisky,/Dar sor-sa nu-l lasă”.

Sorin Manda, fratele europarlamentarului Claudiu Manda, președintele PSD Dolj, și cumnatul primarului Craiovei, Olguța Vasilescu, s-a-mbrăcat la negru. Și adidași albi. N-am fi observat niciodată dacă nu ne-ar fi surprins ținându-ne după poșeta rudei prin alianță.  Hopa! Cum cea mai bună apărare e atacul, i-am țintit omului ținuta și i-am luat maul. Adidași Philipp Plein. Simplu ca bună ziua, fiindcă scria cu litere de-o șchioapă, chit că n-auzisem niciodată de el. După ce ne-a întors spatele elegant, încă o revelație: sacou Philipp Plein. Marcă premium, prețuri pe măsură.

Sorin Manda, adidași și sacou Philip Plain

… Și când afară,/peste Las Vegas se-nnoptează/La barul plin cu whisky și bere se așază/Și c-un pistol în mână/pe Rudi îl așteaptă/Căci azi el vrea să facă/O mișelească faptă”.

The Devil Wears Prada

În traducerea noastră, Diaconu poartă Prada. Viceprimarul Craiovei pare că a ales o cămașă de renume, trădată de semnul său distinctiv, discret, pe guler.

Viceprimarii Craiovei Razvan Diaconu și Rela Filip

Pe drumul de costișe/ce duce la New-York/Venea și Falconetti/călare pe un porc/Și-n ochii lui de vultur,/adânci, vioi si mari/Vedea frumoase tipe în blugi originali./Aș vrea să-i trag o palmă/în groaznica lui față/Dar Wesley nu mă lasă,/Poliția-l vrea-n viață”.

Oana Bică, consilieră a președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, n-a purtat blugi originali. Ci broșă și cercei Chanel, geantă Burberry și ochelari Jimmy Choo.

Oana Bică, cercei și broșă originale Chanel, geantă Burberry și ochelari Jimmy Choo
Oana Bică, geantă Burberry, pe fundal – Muzeul de Artă din Craiova / Sursa foto: nedetectată încă

La viceprimărița Rela Filip am remarcat o geantă Valentino.

Rela Filip, geantă Valentino

N-veam cum s-o ratăm pe primărița Olguța Vasilescu. Ținuta a fost atât de ușor de remarcat printre cele majoritar negre. Deși nu s-ar spune, cu foarte mare greutate am reușit să-i fotografiem geanta decent. Adică să obținem o imagine clară. Fiindcă acțiunea în sine s-a petrecut aproape indecent în vânzoleala din Complexul ”Brâncuși”, când orice ziarist de bun simț încerca să obțină declarații, nu cai verzi pe pereți. Bine că n-au fost pe-aproape polițiștii comunitari ai Craiovei fiindcă nu judecătorii, ci direct ei ar fi emis un ordin de protecție împotriva noastră. În ciuda riscurilor crescute și penibile la care ne-am expus ca să facem umila fotografie, n-am reușit să aflăm de la ce brand este. Dacă este.

Ce geantă a purtat Olguța Vasilescu?

După ce-am deslușit misterul rochiei de ”20.000 de euro” purtată de edil, care s-a dovedit a fi de pe AliExpress, întrebând-o direct pe Olguța Vasilescu cât a costat, ni s-a dus buhu că suntem cam… excentrici în alegerea subiectelor. Așa că, de data asta, n-am mai întrebat-o. Am avea, totuși, o bănuială…

Olguța Vasilescu, într-o ținută care ar putea fi Max Mara

Și tot cu ocazia articolului cu rochia deloc scumpă a primarului Craiovei, edilul ne-a mărturisit că toată garderoba sa nu ajunge la 20.000 de euro. Așa că am început să ne uităm mai atent la vestimentațiile sale. Și-am remarcat în cadrul emisiunii ”Ora 21” realizată de Laurențiu Barbu, difuzată de Oltenia TV, prin august a.c., o pereche de sandale scumpicele. Dolce, originale, la vreo 1.200 de euro.

Sandalele purtate de Olguța Vasilescu, semnate Dolce&Gabanna, costă circa 1.250 de euro

La Festivalul IntenCity am remarcat-o într-o ținută sport, cu Tricou de la Calvin Kliin, o fustă și adidași Versace.

Olguța Vasilescu la prima ediție a Festivalul IntenCity / Sursa foto: Irinel Ion Mihai/Facebook
Foto: Irinel Ion Mihai/Facebook

Aceeași pereche de încălțăminte Versace am observat-o și săptămâna trecută, la inaugurarea pistei de karturi electrice de la Velodrom, când primarul ”a dat probe” pentru Furios și Iute.

”Și-acum, când acest cântec/a ajuns la sfârșit,/în versurile mele, pe toți eu i-am cinstit/Traiască Wesley-blondu/Și Rudi-senatoru’,/Traiască Tom-boxeru’/Și Falconetti-chioru’!”.

Și-n ceea ce mă privește, se cade să mă declar un Falconetti Chioru‘.

Delia Ciucă, mijloc, Oana Bică, dreapta / Sursa foto: gds.ro
Răzvan Diaconu, Rela Filip / Sursa foto: gds.ro

 

 

 

 

ALEGEREA EDITORULUI