Muzeu al Cuturii și Civilizației Sătești, la Afumați

435

Înființat de Asociația ABC, în anul 2009, și oferit Primăriei Afumați cu titlu gratuit, Muzeul Culturii și Civilizației Sătești din Afumați a fost rareori deschis din cauza spațiului impropriu funcționării acestuia. Anul acesta s-au alocat fonduri pentru renovare și reamenajare, lucru ce face posibilă inaugurarea muzeului în cadrul Zilei comunei Afumați, anunță reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj.

Potrivit acestora, toate obiectele expuse sunt donații ale localnicilor și pot fi admirate în cele trei săli muzeale, una în care se regăsesc o bucătărie tradițională, o alta cu costume populare, cu obiecte și unelte din gospodăria țărănească, precum și o sală de expoziție în care a fost amenajat un mic salon aristocratic.

Inaugurarea Muzeului Culturii și Civilizației Sătești va avea loc sâmbătă, 10 septembrie 2022, ora 15:30. Evenimentul este inclus în programul activităților prilejuite de sărbătorirea Zilei comunei – Festivalul Ropotinul țestelor, ediția a VI-a.

ALEGEREA EDITORULUI