FOTO Rampă imposibil de urcat pentru persoanele cu dizabilități, în Aeroportul Craiova

1132

O rampă pentru persoanele cu dizabilități construită în Aeroportul din Craiova face obiectul criticilor craiovenilor, înclinația acesteia fiind aproape imposibilă chiar și pentru persoane fără dizabilități.

Rampa a fost fotografiată de craioveanca Emilia Neagu, și postată pe Facebook, cu mesajul: „Am zis că, fiind săptămâna mare să găsesc și lucruri bune făcute de șefii administrației pesediste. Imposibil! Încep să-i bănuiesc că vor să ne facă în ciudă, să ne arate că de-ai dracu cheltuiesc banii publici în bătaie de joc doar pentru că ei sunt la butoane.

Două rampe pentru bagaje au construit in Aeroportul Craiova și ambele arată de parcă au vrut să facă vârful Omu. Imposibil de urcat și coborât cu bagaje dacă ai picioare.

Nici nu vreau sa-mi imaginez ce ar face o persoana cu dizabilități sau o mamă cu bebeluș in cărucior. Eu nu blestem, dar, știți voi”, a scris craioveanca.

Reprezentanții ONG-urilor critică și ei unghiul de înclinare al rampei și spun că astfel de cazuri sunt frecvente în România.

„Orice clădire ar trebui să fie dotată cu o rampă care să respecte Normativul 051 privind adaptarea clădirilor civile și a spațiului urban la nevoile individuale ale persoanei cu handicap (…)”.

Articolul integral, în PRESShub.

ALEGEREA EDITORULUI