Giugea, acuzat că e rusofil. Deputatul de Dolj (s-)a greșit la votul pentru aderarea la NATO a Suediei și Finlandei

985
Foto: Remus BADEA

Deputatul Nicolae Giugea, ajuns în Parlamentul României pe listele PNL Dolj, actualmente președinte al Filialei Dolj a Partidului Forța Dreptei, întemeiat de Ludovic Orban, e acuzat că e rusofil. Reacția a venit din partea deputatului USR de Prahova, Mihai Polițeanu, în urma votului de azi privind proiectul de lege pentru ratificarea protocoalelor de aderare a Finlandei și Suediei la NATO. Votul consemnat în dreptul parlamentarului nostru a fost de ”abținere”.

227 de voturi în Camera Deputaților pentru ratificarea protocoalelor de aderare a Finlandei și Suediei la NATO. 3 abțineri ale unor rusofili: generalul Tobă – intrat pe listele AUR, milițianul Coarnă – intrat pe listele PSD și Giugea, intrat pe listele PNL”, a scris Polițeanu pe Facebook.
Într-adevăr, votul lui Nicolae Giugea pe acest proiect este consemnat la ”abținere”, ca de altfel și cel pentru ordinea de zi, programul de lucru și prezenta. Un alt deputat de Dolj, Ringo Dămureanu, de la AUR, s-a abținut și el la ordinea de zi, program de lucru și prezență, în schimb numele lui nu mai apare la votul final, deși nimeni nu a lipsit.
Cum Nicolae Giugea nu a dat semne vreodată că s-ar ”iubi” cu rușii, ne-am întrebat și noi ce l-a împins s-o facă acum, indirect, printr-o abținere la un proiect pentru aderarea Suediei și Finlandei la NATO. Pe de altă parte, am luat în considerare că o fi greșit butoanele la vot, deși după două mandate de parlamentar ar trebui să îți ”intri în mână”. Acum, na, să fie ăsta motiv să-l ceară și pe-al treilea, ca să obișnuiască cu aparatul.
Ca să nu ne mai perpelim noi și să interpretăm votul domniei sale, l-am întrebat de ce a făcut-o. Ne-a confirmat că nu iubește Rusia și că (s-)a greșit votul. În sprijinul mărturisirii, ne-a transmis și solicitarea pe care a făcut-o ca să fie îndreptată eroarea.
Totuși, noi i-am atras atenția că pe site-ul Camerei Deputaților apare că s-a abținut de la cap la coadă.

PL 437/2022 pentru ratificarea Protocolului, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022, de aderare a Republicii Finlanda la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington la 4 aprilie 1949, şi a Protocolului, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022, de aderare a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington la 4 aprilie 1949  a fost votată cu 227 voturi ”Pentru.”

 

 

ALEGEREA EDITORULUI