RAADPFL Craiova se împrumută de aproape 550.000 de euro ca să cumpere bizoni, mașini second-hand și să fabrice brichete

1599

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova are nevoie de 544.300 euro, ca să realizeze o serie de investiții. Cum nu dispune de sumă, creditul este soluția.

Achiziţionarea unei linii complete de producere a brichetelor, compusă din tocător staţionar, linie pentru producere brichete din rumeguş verde și construcţia unei hale industriale pentru montarea liniei de fabricat brichete sunt primele dintre investițiile menționate de Regie. RAADPFL Craiova mai vrea o autoutilitară/autoturism cu 5 locuri (tip Dacia Doker) -second hand; un autoturism (tip Dacia Duster) – second hand; 2 rezervoare supraterane de apă, de 8-10; 5 hidrobiciclete de tip Lebădă; 10 maşini de tuns gazonul; o pereche de bizoni americani (cu vârsta cuprinsă între 10-12
luni), precum şi ”diverse şi neprevăzute”, conform notei de fundamentare anexată unui proiect de hotărâre a Consiliului Local Craiova.

RAADPFL arată că pentru linia de brichete ar fi nevoie de cei mai mulți bani – aproximativ 417.500 euro (fără TVA.)

Pentru Dacia Dokker, second hand, are nevoie de 11.000 de euro, fără TVA. Pentru Dacia Duster, tot second-hand, de nici mai mult, nici mai puțin de 15.800 de euro.

O hidrobicicletă tip Lebădă ar costa 1.500 euro (fără TVA inclus), în vreme ce ar fi dispusă să plătească 6.000 de lei pentru o mașină de tuns.

Pe perechea de bizoni americani, RAADPFL arată că are nevoie de 4.200 de euro, fără TVA.

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova
menţionează că suma totală necesară pentru a realiza investiţiile din bugetul de
venituri şi cheltuieli pe anul 2023 este de 2.900.000 lei. De asemenea, regia precizează
că va putea suporta din venituri proprii suma de 220.000 lei, iar pentru acoperirea
diferenţei este necesară contractarea unui credit în sumă de 544.300 euro, echivalentul a
2.680.000 lei”, se arată în raportul atașat proiectului care va fi analizat în ședința ordinară programată joia aceasta.

Proiectul poate fi consultat AICI.

ALEGEREA EDITORULUI