Angajat al Spitalului Dăbuleni, sub control judiciar după ce a ajutat un candidat să ia examenul pentru un post de paznic

7176

Un concurs de recrutare pentru ocuparea unui post de paznic la Secția Exterioară Bechet a Spitalului Orăşenesc „Aşezămintele Brâncoveneşti” Dăbuleni (Compartimentul de Boli infecțioase și Pneumologie Cronici) s-a terminat prost pentru secretarul comisiei de concurs. Procurorii au aflat că acesta i-a divulgat unuia dintre concurenți subiectele examenului.

Economistul Ionel Mitricoasă a fost reținut, ieri, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, prevăzută de art. 12, alin 1, lit. b din legea 78/2000.

Astăzi, magistrații Judecătoriei Craiova au dispus plasarea bărbatului sub control judiciar pentru 60 de zile.

Postul de paznic fusese scos la concurs pe 13 martie 2023. Doi candidați au fost admiși în urma selecției dosarelor. La proba scrisă, susținută pe 6 aprilie a.c., unul a fost admis cu 63 de puncte, celălalt respins, cu 17 puncte. Candidatul admis a trecut și de proba de interviu, care a avut loc pe 12 aprilie a.c.

Spitalul Orăşenesc „Aşezămintele Brâncoveneşti” Dăbuleni se află în subordinea Consiliului Județean Dolj.

ALEGEREA EDITORULUI